2010. november 6, szombat
Novotel Budapest Centrum


Fővédnök: Prof. Dr. Réthelyi Miklós Miniszter Úr

COR 2010

Dilemmák és döntések a kardiológiában. Kinek? Mikor? Hogyan?

A COR 2009 konferencia sikere bátorítás volt a COR 2010 megszervezésére, annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban is számos értékes tudományos rendezvény gazdagította a kardiológia iránt érdeklődő kollegák szakmai választékát.

Az új tudományos eredmények és a kardiológiai gyakorlat folyamatosan formálódó szemlélete a hétköznapi döntések szintjén akkor szolgál betegeink eredményesebb kezelésére, ha az újabb ismeretek nem rutinszerű, hanem józan ítélőképességen átszűrt és letisztult alkalmazása történik. Ez általában nem is olyan egyszerű.

A COR konferencia lényegre szorítkozó előadásokban és ezeket követő hosszabb, remélhetőleg tanulságos eszmecserékben szeretne hozzájárulni a korszerű és hatékony gyógyításhoz a kardiológiai betegellátásban aktívan résztvevő előadó, moderátor és hallgató kollegák segítségével. Az ischaemiás szívbetegség komplex kezelése és a renin-angiotenzin-aldoszteron rendszer gyógyszeres befolyásolása olyan témakörök érintését jelentik, melyek a gyakorló kardiológusok körében valóban a legszélesebb körű érdeklődésre tarthatnak számot.

Bízva abban, hogy a rendezvény lényeges klinikai kérdésekben nyújt korrekt szakmai válaszokat, vagy vet fel dilemmákat, kívánok hasznos és aktív jelenlétet.

Prof. Dr. Rónaszéki Aladár egyetemi magántanár
a COR programigazgatója

Lásd még

COR 2009